Reference

Články

Blog

Fotím, fotíš, fotíme

Jednou je bílá, jednou žlutá, ale třeba také červená, modrá, zelená nebo růžová. O čem je vlastně řeč? Hravé lampičky Sdeko, které mění barvu dotykem, jsme se od začátku pokoušeli zachytit v barevných tónech, aby si rodiče i těch nejmenších dokázali představit jejich záři v podvečer či v noci, kdy je nejvíce užijí. Od začátku nám bylo jasné, že takovou úlohu sami nezvládneme a začali jsme pátrat po možnosti vhodného produktového focení. 

led-lampicky

Nějakou zajímavou oklikou jsme narazili na Fotoateliér Chodov a Patrika Marešku, který nejen že s námi začal spolupracovat na našich produktových fotografiích, ale dodatečně jsme zjistili, že se Patrik zabývá také focením miminek a dětí, svatebních fotografií i jiných tematických fotografií - a tím byla ruka v rukávu!:-). Vzhledem k tomu, v našem sortimentu máme také dekorační světla, od dekoračních řetězů až po svíticí voděodolné puky na dálkové ovládání, LED koule a LED srdce měnící barvy (které si od nás objednávají lidé jako dekorace na svatby, firemní večírky a další eventy), uvědomili jsme si, že můžeme využít snad všechny typy focení, které Patrik nabízí. 

Hello-kitty

V našem případě samozřejmě největší výhodou byly zkušenosti s focením dětí a miminek a s tím související vybavení fotoateliéru. Začali jsme tedy focením našich dětských lampiček a dekoračních světel na tmavém pozadí, kdy poprvé vznikla naše "oblíbená scéna" složená ze 2 krabic, podomácku uháčkované ovečky Shaun (naší babičkou) a umělé květiny fotoateliéru Chodov. Občas jsme prvky obměnili o obázek, budík nebo jiné plyšové zvířátko. Zbývalo jen hezky naaranžovat světýlka a pak již náročné focení všech barevných kombinací.

Sdeko-Miffy-lampa

Až postupně jsme začali doplňovat fotografie vzniklé na bílém pozadí, aby si naši zákazníci dokázali představit, jak světýlka vypadají za bílého dne v interiéru. To se hodí, pokud mají zákazníci zájem třeba o koupi nějakého designového světla do domácnosti, jakým je např. dnes velmi oblíbený zajíc Miffy. Při naaranžování světlé scény jsme zvládli také nafotit krabičky, v jakých naše lampičky odesíláme a ve zbývajícím čase občas i pár tématických fotografií (např. v podzimním či zimním duchu). Dovolí - li to čas a možnosti všech zúčastněných, připravíme pro vás také fotky z vánočního focení!

Miffy-sdeko

I když se vám snažíme zprostředkovat vzhled našich světýlek v co možná nejvyšší kvalitě, i nadále zachováváme autenticitu a radost okamžiku, a proto na naše facebook stránky @sdekocz i instagram @sdekocz postujeme fotky zachycené ve volném čase na fotoaparát, mobil či tablet. A kdykoliv nám zašlete hezkou "home made" fotku, kterou třeba přidáte jako referenci, nebo nám ji zašlete s možností ji nasdílet a ukázat ostatním, budeme moc rádii!