Reference

Články

Blog

První krůčky s Attavenou

Tak, jak spontánně vznikl nápad rozjet obchůdek s dětskými světýlky, s menší razancí již byl samotný „rozjezd“ všech aktivit, které jsou k založení nějakého podnikání třeba.

Jedním z hnacích motorů na naší cestě se stala mj. i nezisková organizace Attavena. Trochu ze zvědavosti a touhy naučit se něco nového během rodičovské dovolené, jsem se přihlásila na první výukový kurz "Začni hned - Virtuální firma“. Nejvíce přínosné pro naši nově vznikající značku SDEKO byla určitě výuka grafiky v programu ZPS. Vnikly tak první nástřely (moje vlastní) našeho loga, slogany, které jsem diskutovala s maminkami při bouřlivých brainstorminzích o přestávkách, a také první grafické brožurky. Vlastně i tento kurz mi pomohl utvrdit se v hlavní orientaci naší značky – že se bude jednat o dětské noční lampičky.

 

                            4lampicka_kocka

 

Když jsem totiž přinesla poprvé na kurz ukázat naše světýlka, která jsem si vybrala pro týmový projekt „Založení virtuální firmy“, kolegyňky z kurzu byly nadšené!  Chválily jejich  funkce změny barev, měkký materiál a bezpečné provedení. Prvními „Testery“ našich lampiček se tak staly děti maminek, které  se kurzu účastnily ve vedlejší místnosti pod dohledem chův. Lampičky v mžiku zmizely z mého stolu a bylo těžké je ratolestem vzít zpět:-D. A tak jsem vlastně z kurzu odešla s první poptávkou po našich lampičkách měnících barvy, které měly u dětí největší ohlas. Holky mě zároveň přesvědčily, že tato světýlka jsou opravdu jedinečná, a že by byla velká škola v našem plánu založení E-shopu nepokračovat.

Sdeko_attavena_dejvice_plain

Kurz jsem tedy zakončila s prvním návrhem loga, několika zajímavými grafickými črty a sloganem „Rozsviťte si hravě a vkusně!“ ….a hlavně s plnou dávkou motivace a energie náš „projekt SDEKO“ dále rozvíjet. Tímto děkuji členům svého virtuálního týmu – Helče, Erně a Bohunce v začátcích budování naší značky a pomoci při prvních nástřelech našeho podnikání! :-)